![]() |
|
|||||||
| Ağ (Network) Sorunlarınız Network Sorunların mı var? Buyrun buraya... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Normal Üye
|
arkadaşlar nedendir bilmiyorum. internete bağlanabiliyorum ama modemin sayfasına girip baktığımda bu modemin üzerinden internete çıkan pc ler arasında benim ıp ve mac adresim yok neden olabilir sizce. eğer bu modem üzerinden ben internete çıkmıyorsam nerden çıkıyorum peki. eğer bir bilginiz varsa acele yazarsanız sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
Kablosuz modem mi kullanıyorsunuz?
>> soru evet ise modemin SSID (bağlantı adı) kısmında yazan ile sizin kablosuz bağlantı sağladınız isim aynı mı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
Öncelikle modeminizin markası nedir ?
İki şekilde internete çıkma şekli var. 1-Kablolu 2-Kablosuz Mesela benim evimde hem kablolu , hemde kablosuz olarak internete erişim sağlayan bilgisayarlar var. Eğer kablolu olarak internete erişim sağlayan bilgisayarları görmek istiyorsam Airties RT-211 marka modemde Yerel Ağ>Lan İstemcileri başlığı altından internete modemim üzerinden kablolu erişim sağlayan bilgisayarların ip numarası ve MAC adresini görebiliyorum. Aynı şekilde modemim üzerinden kablosuz olarak internete erişim sağlayan bilgisayarların almış olduğu ip adresi ve MAC adresini ise; Kablosuz başlığı altından görebiliyorum. Siz bu farklılıka gözatarmısın. Yanlış bölüme bakıyorda olabilirsiniz. Şimdilik aklıma gelen ilk sebep yukarıda saydıklarım.
|
|
|
#4 |
|
Normal Üye
|
arkadaşlar kablosuz modem ama bir kişi kablolu diğerleri kablosuz kullanıyor. dediklerinize baktım SSID benimkiyle aynı. benim pc kablosuz bağlanıyor. kablolu bağlanan pc yi de ben görebiliyorum. sorun ben modemin sayfasına girdiğimde kablolu bağlanan pc ve kablosuz bağlanan ben hariç diğer pclerin orada mac, ıp adresleri var görülüyor. beniki niye bu modem üzerinden nete çıkan pcler arasında yok. arkadaşlar birde hemen cevap yazdığınız için ve ilginiz için çok teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Normal Üye
|
arkadaşlar kullandığım modem Airties RT-205. dediğim yer modemin sayfasında yerel ağın altında LAN istemci kısmının dinamik olarak modem üzerinden bağlanan pcleri gösteren yer. arkadaşlar bir de ben vista kullanıyorum otamatik ıp kullanmasını sağlayan yeri bulamadım arıyorum ama xp deki gibi ağ komşularım- özelliklerden vista da öğle bir yer çıkmıyı yani otamatik ıp atayacağım yeri bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Normal Üye
|
arkadaşım çok yararlı oldu o videoyu izlemem ama benim sorun hala ortadan kalkmadı. ama bişi oldu modemin sayfasında kablosuz kısmında modeme kablosuz bağlanan istemciler arasında benim pcnin de mac adresi var ama yerelağ kısmında DHCP istemci listesinde benim pcnin mac adresi yok diğer kablasuz ve kablolu bağlanan pc lerin ise mac ve ip leri orada gözüküyor. bu sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
|
Yerel Ağ bölümünde bilgisayarınıza ait tanımlama bilgilerinin(ip adresi, MAC bilgisi) olmaması normal. Çünkü siz kablosuz olarak bağlanıyorsunuz. Ancak kablolu bağlantı sağladığında bu kısımda görünecektir. DHCP istemci başlığı altında sizin bilgisayarınıza ait bilgilerin görünmemesinin sebebi sanırım dinamik ip adresi kullanıyor olmanızdan kaynaklanıyor. Yerel Ağ>Lan İstemcileri başlığı altından sabit bir ip'yi kendi bilgisayarınıza rezerve ederek DHCP istemci listesinde kendi bilgisayarınız tanımlama bilgisini görebilirsiniz. Eğer torrent ve benzeri p2p programlar kullanıyor ve bu programların daha verimli çalışması için modeminiz üzerinden port açmışsanız yerel ağda sabit bir ip numarası almanızı öneriyorum.
![]()
|
|
|
#9 |
|
Normal Üye
|
benim kablosuz bağlanmamdan kaynaklanan bir durum bu diyorsanız benim gibi iki pc daha var kablosuz bağlanan ama onlar orada gözüküyor. sadece ben dinamik ip kullanmıyorum ki ağdaki pclerin hepsi dinamik ip kullanıyor. ve onlar için modemin yerelağ kısmından hiç bir şey yapmadık. bunun nedeni nedir artık sizi de yordum ama artk bu seferde olmazsa bırakacağım benim pc nasıl bağlanırsa bağlansın nete...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
|
Vallahi bence internete çıkışta sorun yaşamıyorsanız çokta üzerine düşmeyin. Son olarak buradan ürününüze ait firmware dosyasını indirip modeminizin yazılımını güncelleyebilirsiniz. Bu işlem sırasında elektrik kesilip işleminiz yarıda kalırsa, modeminize elveda etme durumunuzda vardır ona göre. Gerçi hiç duymadım Airties firmasının kullanıcısını mağdur ettiğini. Çoğu zaman firmware güncelleme, sorunları ortadan kaldırıyor.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|