![]() |
|
|||||||
| Dizüstü Sorunları Dizüstü bilgisayarlarınızla ilgili sorunlarınızı paylaşın... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Kıdemli Üye
|
-------------------------------------------------------------------------------- Merhaba Arkadaşlar , Toshiba Satellite A-135 4637 Bir dizüstü bilgisayarımız var. Windows Vista yüklü olarak geldi. Kullanıcının isteği üzerine orjinal Xp Pro kurduk. Driverlarını internetten temin edip kurulumunu tamamladık. İlk test süresince herhangi bir sorun yoktu. Bir kaç gün sonra farenin hareketlerinde ara ara donmalar olduğu yönünde bir şikayet iletildi. Tekrar teste aldığım zaman rastgele zamanlarda farede ,aslında sistemde,5 10 saniyelik takılmalar meydana geldiğini tespit ettim. Aygıt sürücüsünden baktığım zaman 4 tane tak kullan monitör olduğunu gördüm hepsini kaldırdım yeniden başlattım yine aynı durumla karşılaştım. Sistem virüs yönünden son derece temiz. Temel ofis işlemleri için kullanılıyor , internet bağlantısı mevcut. Nod 32 Anti virüs programı var. Sistem takıldığı zaman hiçbir şekilde HDD ışığı filan yanmıyor , hiç ses yok. Bir süre sonra kendiliğinden çalışmaya devam ediyor.. Konu hakkındaki görüş ve önerilerinizi bekliyorum.. İyi akşamlar ...
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
Sorun Vista kurulu iken de mevcutmuydu Mete? Yoksa Xp ile mi oluştu?
|
|
|
#3 |
|
Kıdemli Üye
|
Vistada sorun yoktu xp kurulundab sonra oldu.
Xp kurulumunu defalarca tekrar ettim. kurulum sırasında en ufak sorun yok
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
Donanımsal değil o zaman sürücülerinle ilgili ya da kurulum esnasında bir problem oluşuyor. Başka bir kurulum CD sinden denedin mi hiç SP3 olsun ama. Ayrıca ekran kartının en son detonatorünü kursan nasıl olur.Denemişsindir ama...
|
|
|
#5 |
|
Kıdemli Üye
|
Başka bir xp cdsinden kurmayı denemedim. Kullandığımız cd orjinal xp cd si ve aynı model başka dizüstlerine kurulum yaptığımda hiç bir sorun olmuyor. Ekran kartı sürücüleri en son güncel versiyon kullanılıyor.
Sistemin vista için tasarlanmış olması gibi bir şey mümkün mü başka bir yerde bu noktada görüş belirtmişler de
|
|
|
#6 |
|
Normal Üye
|
Öyle bir şey olacağını sanmıyorum sonuçta vistayı çalıştıran donanım xpyi hayli hayli çalıştırır acaba driverlarda bir sorunmu var yada elinizde başka harddisk varsa birde onu takıp kurmayı deneyim derim ben...
http://www.cashfiesta.com/php/join.php?ref=bamuhan lütfen üye olun...<br /><br />[color=red]Vatan namustur, Vatan şereftir,<br />Vatan korunacak tek hedeftir.<br /><br />Vatan sevdadır, Vatan aşktır,<br />Vatan için fedakarlık bir başkadır.<br /><br />Vatan candır, Vatan kandır,<br />Vatana sahip çıkmak imandandır.[/colo |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
|
Sistem vistaya stabil ayarlanmış diye birşey olacağını tahmin etmiyorum, XP yi de çalıştırması lazım ancak sürücülerin tam uyumlumu XP ile o önemli driver sorunu gibi gözüküyor. Sen bir başka SP3 lü kurulum cd si ile denermisin abi.Ayrıca kurulumdan sonra ilk ekran kartını kur başka sürücü kurmadan çalıştır biraz makinayı yine donmalar olacak mı diye kontrol edersin. Sorun hemen baş göstermezse diğer sürücüleri tek tek kurup sistemi başlatıp yine çalıştır hocam.
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
Sistemin otomatik tanımadığı ve senin elle yüklediğin tüm driverları kaldır. O şekilde sorun devam ediyor mu? Bence etmeyecektir daha sonra kurduğun driverları detaylı araştır ve tekrar kur. bulabilirsen daha güncel sürüm bul. Ya da tam tersini dene. her driver kurulumundan sonra birkaç saat bilgisayarı kullan.
Umarım çözersin selamlar.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kıdemli Üye
|
Güç yönetimini her zaman açık olacak şekilde ayarlayınca kilitlenme ortadan kalktı gibi gözüküyor. Test devam ediyor.
Görüşleriniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar ..
|
|
|
#10 |
|
Administrator
|
Arkadaşlarında belirttiği gibi muhtemelen sorun sürücülerden kaynaklanıyordur. yada özel olarak bir program kurduysanız ondanda olabilir. Zira kardeşimin kullandığı bir program yüzünden sürekli bilgisayarı kitleniyordu. Sorunu olmadığına emin olduğu bir sistem olduğu için kurduğu programı kaldırınca sorunda ortadan kalktı.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|