![]() |
|
|||||||
| Donanım Genel Donanımsal aygıtlar, sistem parçaları, sistem sorunları, işlemci, ekran kartı, anakart, overclocking vs.. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Super Moderator
|
Arkadaşlar görevlendirmeyle çalıştığım bi okulda NEC marka taş devrinden kalma makinalar var. Bu okulda bi kurs açtılar. Hergün bi makina çöküyor. Zaten zor ayakta tutuyordum Yavaştan gidiyor.
Makinanın biri çöktü. CD sürücü çalışmıyor. Yaptıklarımı anlatayım: - Kabloları test ettim. Sağlamlar. - CD sürücüyü denedim sağlam. - Anakartın slotu sağlam. Sabitdiskle yer değiştirdim çalıştı sabit disk. - Elektirik kablosu sağlam. - Bilgisayar sadece USBden klavyeyi tanıo. PS/2den algılamıo. USBden tde BIOSa giriyorum. Orada kalıo. İşlem yapamıyorum. Şimdi neler yapabilirim. Labı benzin döküp yakmaktan başka ne yapabilirim?
|
|
|
#2 |
|
|
hocam cd sürücü acılmıyor mu yoksa cd yi mi okumuyo, niye soruyorum geçen gün bizim bilgisayar olan sınıflardan birinin bilgisayarı acılmıyomus hocası getirdi ya daha birkaç ay önce format attım cd rom da sorun yoktu baktım acılmıyo senin yaptıklarını denedim aynen sonra baktım olmuyo biraz incelemeye aldım ( göz hesabı
) meğer bizim cd romu öyle temiz kullanmışlarki etrafı pislikten yapışmış ondan açılmıyomus ıslak mendille bir güzel silince zavallı kendine geldi devlet malı işte ......... ![]() çözüm önerisi; sabit diski baska bilgisayarda formatla hocam sonra yeniden buna tak
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
Hiç açımıo ya. Elektrik gelmio olabilir. Işığı yanmıo ama ilk açılışta bi yokluo CDyi....
Öe yapcam ama cd sürücü de sürekli gerek oluo ya...
|
|
|
#4 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Normal Üye
|
hocam onun için bir lastik vardır o lastik atmış olabilir veya sökün ve başka bir bilgisayarda test edin böylece sorunu çözersiniz ama siz bir bıçakla sürücünün ağzını zorlayın ve açın lastik içeridedir kopmuşsa vay haline
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
CD'yi okumuyorsa master/Slave ayarı öneririm.
![]() Hiç açılmıyorsa güç kablosunu değiştir.İlla da açmak istiyorsanız toplu iğne gibi bir araçla üzerine yer alan küçük delik var oraya ittirin ve açın cd yi takıp deneyebilirsiniz.. :angel: |
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|