![]() |
|
|||||||
| Donanım Genel Donanımsal aygıtlar, sistem parçaları, sistem sorunları, işlemci, ekran kartı, anakart, overclocking vs.. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Süper Üye
|
![]() Intel daha önceden 4004, 8008, 8080 ve 8085 işlemcilerini çıkarmış olsa da 8086 bildiğimiz anlamda x86 temelli ilk işlemci olarak pazara çıktı. 16 bit olan işlemci harici 20-bit veriyolu kullanarak 1 MB bellek adresleyebiliyordu. IBM tarafından seçilen saat hızı (4.77 MHz) oldukça düşüktü ancak işlemci ömrünü tamamladığında 10 MHz hıza kadar çıkmıştı. İlk PC'ler bu işlemcinin bir türevi olan ve sadece 8 bit harici veriyolu kullanan 8088 modelini kullanmışlardı. İlginç bir noktayı hatırlatmadan geçmeyelim: NASA, uzaya gönderdiği uyduların kontrol sistemlerinde kullandığı bu işlemciyi Intel artık destek vermediğinden 2002 yılında eBay üzerinden satın almak zorunda kalmıştı. ![]() ![]() Alıntı: Tom's Hardware
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
|
bi de bunlarda Turbo tuşu oluyodu. basınca 4.7 Mhz den 10 Mhz e falan fırlıyodu.. :P
|
|
|
#3 |
|
Süper Üye
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
|
Lisedeki mikro işlemciler dersi aklıma geldi bir an. P3 800Mhz lerin revaşta olduğu zaman olmasında rağmen bir yıl boyunca bu işlemcinin hayatını incelemiştik.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
|
Hocam o bahsettiğin P3 800 eski göz ağrım...heyt beee...gidip bi öpiyim işlemciyi
az kahrımızı çekmedi...
|
|
|
#6 |
|
Normal Üye
|
Yıl 1989. Benim ilk bilgisayarım 8086. Siyah beyaz bir ekran. Windows yok. Yanlış hatırlamıyorsam bilgisayarı başlatmak için 5 inçlik disket takıyordum. Basic ile program yapmaya çalışırdım.
Programın her satır başına 10, 20 vb. ardışık sayılar koyardık. Birde fortran IV vardi ki modası geçiyordu o yüzden programcılıkla uğraşanlar tavsiye etmiyordu. Sonra 286, 386,486 ve pentium bilgisayarlar geldi.
|
|
|
#7 |
|
Administrator
|
Kısaca tarihçe budur işte
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
|
Ben 486 lara yetişebilmiştim. Windows 3.1 kullanıyorduk onlarda.
QBasic ilk öğrendiğim programlama diliydi. Hatta trigonometri ve sinus,cosinüs,tanjant hesaplamalarını da yapabilem ışıklı menüsü olan bir hesap makinesi yazmıştım. Yazdığım ilk programdı. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Çok güzel bir sohbet olmuş.Okurken çok keyif aldım.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Normal Üye
|
Alıntı:
. Tabi ben daha genç olduğum için ancak Windows 95 ve 98 zamanına yetiştim. Cihan Hocam şuan ne iş yapıyorsunuz? Programlama falan merak ettim. ![]()
|
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|