Ogren.TV Forum  

Geri git   Ogren.TV Forum > PC Donanım > Donanım Genel

Donanım Genel Donanımsal aygıtlar, sistem parçaları, sistem sorunları, işlemci, ekran kartı, anakart, overclocking vs..

Seçenekler Stil
Alt 10-02-2008, 01:28 PM   #1
unloser
Yeni Üye

Standart İlgilenirseniz sevinirim.

Arkadaşlar ben demin bilgisayarıma başlangıç anahtarı koymuştum yani ekrana şifre çıksın diye sonra bilgisayarım bir hata verdi okumadan kapattım dondu ve bende sonrasında kapattım sımdı konuk guest hesabı admin olarak gosterıyor ve dıger guest konuk hesabıda admin hesabıyla aynı bunların ıkısıde sınırlı kullanıcılar. ü

Yardım ederseniz mutlu olurum moralim bozuldu format atmadan bu hale geldi bilgisayar

Kusura bakmayın lütfen mazur görün.
İlgileneceğinizden eminim
unloser isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-02-2008, 01:40 PM   #2
candanbiri
Normal Üye

Standart Ynt: İlgilenirseniz sevinirim.

Sizin anlattığınızdan şunu anladım galiba açmış olduğunuz iki hesapda konuk hesap olarak görülüyor. Siz bu hesaplardan hangisini bilgisayar yöneticisi yapmak istiyorsanız denetim masasından kullanıcı hesaplarına gelin oradan bigisayar yöneticisi yapmak istediğiniz hesabı seçtikten sonra oradaki seçeneklerden hesap türünü değiştir var. Oradan hesap türünü sınırlı değilde bilgisayar yöneticisi olarak belirle. Daha sonra aşağıdaki butondan hesap türünü değiştiri tıklayarak işleminizi bitirmiş olacaksınız. Kolay gelsin.
candanbiri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-02-2008, 01:47 PM   #3
unloser
Yeni Üye

Administrator hesabında

Hesabınızda neyi değiştirmek istiyorsunuz ? seçeneklerinde

parola oluştur

resmimi değiştir

hesabımı bir net.pasport kullanacak şekilde ayarla diye sadece üç yazı var altında da şöyle bir yazı var

yönetici hesabı karşılama ekranında (konuk hesabı dışında) başka bir hesap bulunmadığında ya da bilgisayarınızı güvenli mod'da başlattığınızda görüntülenir.

böyle bir yazı var güvenli modu hangi kombinasyonlarla deneniyordu ve denesem fayda eder mi ne yapamalıyım ?

yapamazsam biterim
teşekkürler

Alt 10-02-2008, 01:52 PM   #4
candanbiri
Normal Üye

Güvenli moda girmek için bilgisayar açılış sırasında f8 tuşuna basın karşınıza gelen ekrandan güvenli modda aç seçeneğini işaretlersiniz. Güvenli modda açma belki işinize yarayabilir. Bir deneyin isterseniz. Yukarıda söylediklerimi orada denersiniz.
Alt 10-02-2008, 01:53 PM   #5
CoolteacheR
Super Moderator

Bilgisayarınız açılırken sürekli olarak F8 tuşuna basınız. Gelen ekranda bilgisayarınızı güvenli modda başlat seçeneği ile açıp administrator hesabı ile oturum açınız. Sonra denetim masasında kullanıcı hesabını açıp parola koyduğunuz hesabı seçerek bu hesaba ait kullanıcı parolasını kaldırınız.
Alt 10-02-2008, 02:08 PM   #6
unloser
Yeni Üye

Güvenli modu denedim sistem geri yüklemesini istiyorsanız hayırı tıklayın dedi bende onu tıkladım. diğer türlü de deneyeyim mi? sonuç yine aynı maalesef ama benim bu kullandığım administrator hesabı gözüküyor halbuki guest normal kullanıcı hesabıyla aynı yani sınırlı ve de bilgilerimin hiçbiri çıkmıyor

Birde ben kullanıcıya sifre koymadım bu baslangıc anahtarı diye birsey var ya calistira syskey yazıyorsun veritabanı sifrelemesi durumu yani.

Kullanıcı hesaplarında sifre yok yani.

sağolun teşekkürler
Alt 10-02-2008, 02:25 PM   #7
unloser
Yeni Üye

Arkadaşlar şimdi hatırladım 1 2 saat önce kadar bilgisayar yönetimi / yerel kullanıcılar ve gruplar / users'ten bir kullanıcı silmiştim. galiba bundan oldu değil mi?
Alt 10-02-2008, 02:27 PM   #8
candanbiri
Normal Üye

Orjinal xp mi kullanıyorsun bilmiyorum ama eğer orjinal değilse bilgisayarın açılışı sırasında kullanıcı seçme ekranı geldiğinde oradayken ctrl+alt+del tuşlarına birlikte bas. Sonra karşına gelen ekranda kullanıcı adı kısmına administrator yaz entera bas. Administrator olarak pc yi açtıktan sonra istediğin kullanıyı yönetici yapabilirsin denetim masasından. Kolay gelsin.
Alt 10-02-2008, 02:44 PM   #9
candanbiri
Normal Üye

Eğer bunların hiç biri olmadıysa sanırım sistemi geri yükleme senin sorununu çözecektir.
Alt 10-02-2008, 02:47 PM   #10
unloser
Yeni Üye

candanbiri gerçekten candansın sağ ol buna kanaat getirdim .

Ama şu var benim hatam şu oldu bilgisayar yönetimi / yerel kullanıcılar ve gruplar / users'dan ana kullanıcıyı silmem oldu. Sorun bu c'nin içinde C:\Documents and Settings/'de buldum ve ana kullanıcı yani bilgisayar yöneticisi dosyalarım orda sorun eski kullanıcıya dönmem içim biraz rahatladı. Ama yinede eski masaüstümü vsmi geri getirsem daha da iyi olacak şuan kullandığım administrator olarak gozuken yonetıcı hesabında eskı masaustunden vsden eser yok.

Seçenekler
Stil