![]() |
|
|||||||
| Donanım Genel Donanımsal aygıtlar, sistem parçaları, sistem sorunları, işlemci, ekran kartı, anakart, overclocking vs.. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Super Moderator
|
Öncelikle aşağıdaki resimlerde gördüğünüz üzere Bios ekranına ulaşabilmeniz için yapmanız gereken masaüstü bilgisayarınızda DELETE tuşuna, dizüstü bilgisayarınızda ise F2 tuşuna basmanız gerekir. Bu görev bazen klavyemizdeki farklı tuşlarada atanmış olabilir. Bios ekranına ulaşmak için hangi tuşa basmanız gerektiği bilgisayarınızın açılışında sağ alt köşede yazmaktadır. Bu şekildede öğrenebilirsiniz.
Bazı anakart modellerinde ise bilgisayarı CD ya da DVD ile başlatmak için bilgisayarımızın açılışında F12 tuşuna basarak ekrana gelen Boot menüsünden CD ya da DVD'yi seçip bilgisayarımızı bu şekilde CD ya da DVD'den başlatabiliriz. Her anakartta aynı bios yazılımları kullanılmaz. Aşağıdaki resimlerde ençok kullanılan Bios yazılımlarında bilgisayarımızı CD/DVD'den nasıl başlatabileceğimizi resimlere bakarak öğrenebiliriz. ![]() ![]() F10 tuşuna basıp gelen ekrandan Yes tuşunu seçip Enter tuşuna basarak yapılan değişiklikleri kaydedelim. 1- Phoenix Bios Yazılımı ![]() ![]() ![]() ![]() F10 tuşuna basıp gelen ekrandan Yes tuşunu seçip Enter tuşuna basarak yapılan değişiklikleri kaydedelim. 2- Phoenix Award Bios ![]() ![]() F10 tuşuna basıp gelen ekrandan Yes tuşunu seçip Enter tuşuna basarak yapılan değişiklikleri kaydedelim. 3- Bir diğer Awards Bios Menüsünde ise bilgisayarımızı CD ya da DVD'den başlatmak aşağıdaki gibi olmaktadır. ![]()
|
|
|
#2 |
|
Normal Üye
|
Tesekkur edrm.. !
:angel:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kıdemli Üye
|
Format atarken önemli oluyo.. soran kişilere buradan buyurun derim artık..
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
Güzel çalışma forumda bulunsun hatta VMware de dersini mi çeksek ne
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
|
Bende çok düşündüm ama o imkan WMware'de ne yazık ki yok. Ya da ben bulamadım.
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
Bende bilmiyorum Cihan'a sormak lazım xp, pardus kurulum derslerini çekmişti
Cihaannnn
|
|
|
#7 |
|
Super Moderator
|
Ben o filmleri çekerken herhangi bir bios ayarı yapmamıştım. VMware de kurulum cd si otomaitk olarak tanınıyodu ve kurulum başlıyordu. Ama ilgileniyorum konu ile. Biraz uğraşayım bakalım bir sonuca ulaşabilirim belki.
Düzenleme: Sonuca ulaştım. Vmware ile oluşturulan sanal makinenin açılışında F2 tuşuna basarak BIOS ekranına ulaşaibliyoruz. Ancak yukarıdaki resimlerdeki gibi çeşit çeşit BIOS görüntüsü almak mevcut değil. VMware de PhoenixBios kulanılmakta. Zaten yukarıdaki resimlere de dikkatle bakılırsa PhoenixBios resimleri printScreen ile alınmış. Diğerleri ise bilgisayar ekranından kamera ile fotoğrafını çekerek alınmış. ![]() Yalnız bu konu kafama takıldı. Üni deyken bir ara izlediğim bir videoda gayet düzgün ve net bir şekilde BIOS görüntüleri alınmıştı. Duyduğum kadarıyla bir yönetmi varmış ama hiç araştırmadım. Hazır tercihleri de bitirmişim bu ara bu işin üstüne düşeyim biraz en iyisi.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
Heyt bee dedektif gibi çalışmışsın arkadaşım tebrikler..Bekliyoruz.
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
|
Bilgisayarı CD/DVD'den başlatmak olayını Vista'nın kurulumunda en başta anlattım. Resimleri çok açıklayıcı bulmadıysanız buradan dersi izleyerek. Dersin en başında bilgisayarınızı nasıl CD/DVD'den başlatabileceğiniz anlatılmıştır. Videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.
|
|
|
#10 |
|
Administrator
|
Sondaki vurgu güzel olmuş
|
|
|
|