Ogren.TV Forum  

Geri git   Ogren.TV Forum > PC Donanım > Donanım Genel > Donanım Sorunları

Donanım Sorunları Donanımlarınız ile ilgili sorunlarınızı buradan paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Stil
Alt 01-02-2009, 11:48 AM   #1
bewnigol
Yeni Üye

Standart taşınabilir hdd raw sorunu

taşınabilir harddiske bir türlü erişemiyorum, içerisinde gerekli bir sürü bilgi var. biçimlendirme yapmadan tekrar kullanılabilir hale nasıl getirebilirim?
bewnigol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 12:48 PM   #2
bayraktar06
Super Moderator

bayraktar06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ulaşamıyorum derken cihazı taktığınız halde sistem tarafından görünmüyor mu?? Yoksa görünüyor ama içine girmeye izin vermiyor ve biçimlendirme mi istiyor??

1. sorun için cihazı direk kasanın usb sine mi takıyorsunuz yoksa arada bir uzatma kablosu kullanıyor musunuz? Eğer uzatma kablosu kullanıyorsanız sorun normaldir. Harici diskler için uzatma kabloları sorun çıkarabilir. Direk Kasanın USB taktığınızda çalışır.

2. sorun için ise bir ara başıma gelmişti. 120 gb lık veriyi kaybediyordum az kalsın. Cihazın bilgisayar bağlantısını koparıp bir süre bekledikten sonra tekrar takınca çalışmıştı ama tüm veriyi kopyalayana kadar ara ara aynı sorunu tekrar çıkardı bende aynı şekilde çıkarıp tekrar takarak devam etmiştim. En sonunda da cihazı biçimlendirince sorun çözülmüştü.
bayraktar06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 12:59 PM   #3
bewnigol
Yeni Üye

harddisk i direk kasaya bağlıyorum. şu an bilgilerin bir kısmını dos ortamında chkdsk/r x: (x sürücünün adı) komutuyla geri getirebildim. ancak hala ulaşamadığım kısımlar var. harddiskin bilgisayarım'da boyutunu göremiyorum. boyut ve boş alan kısmında hiçbir şey yazmıyor.

edit: ulaşamadığım dosyaları /found.000 adlı bir dosyanın altına toplamış harddisk (169 dosyaya bölerek). bunu belki chkdsk/r x: komutu yaptı emin değilim. dosya isimleri şu şekilde dir0000.chk, dir0001chk,...., dir0169chk. kurulum programlarım, filmler, fotolarım hepsi içerisinde ancak parça parça, aynen ipod dosyalarını direk pcye kopyalamış gibi. hepsini tek tek düzeltmem lazım, kolay bir yolu var mı acaba?

Konu bewnigol tarafından (01-02-2009 Saat 02:17 PM ) değiştirilmiştir.
Alt 01-04-2009, 03:27 AM   #4
geronimo05

EasyRecovery Professional tam istediğin gib bir program bulabildiği herşeyi yerli yerine koyuyor.Aslında başarılı bir yazılım.Üstelik portable.

Edit:
Forumda Yasal Olmayan Paylaşımların Yapılması Yasaktır.

Konu CoolteacheR tarafından (01-04-2009 Saat 06:25 AM ) değiştirilmiştir.
geronimo05 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-12-2009, 05:10 PM   #5
bewnigol
Yeni Üye

teşekkürler arkadaşlar. bilgilerin hepsini kurtaramadım maalesef. gerekli olanları başka bir yere aktarıp tekrar biçimlendirdim hdd'i.

Etiketler
hdd raw sorunu

Seçenekler
Stil