Ogren.TV Forum  

Geri git   Ogren.TV Forum > PC Donanım > Donanım Genel > Donanım Sorunları

Donanım Sorunları Donanımlarınız ile ilgili sorunlarınızı buradan paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Stil
Alt 06-25-2010, 11:13 PM   #1
odhin

Thumbs up format atarken cd ön yükleme icin bir tuşa bas uyarısı gelmiyor diyen baksın

mrb arkadaşlar format atarken cd den yükleme icin bir tuşa basın yazısı ile karşılaşmıyorsanız

şunu bilin cd,dvd niz felan herahngibi bi parcanız bozuk veya hatalı degil veya bios pili ni felanda cıkarmayın hatta ana karta reset atıp kapatmayada kalkmayın kimi forumlarda bu tip cevaplar verilmiş
bilen biliyor ama cevap vermiyor boşverin insanlar kendi aralarında bulsun paylaşsın etsin ugraşsınlar gibi düşünceler ile hareket ederler

HDD niz SATAdisk iniz bios ayarlarında İDE durumunda gizlenmiş haldedir hardiskiniz görünmedigi icin ya hardisk bulunamıyor hatası alırsınız yada format atmaya başladıgınızda 2 ci aşamaya gelmeden evvel pc niz kapanır ve gene aynı baştan kur a başlarsınız bununla karşılaşmamak icin

1. bios ayarlarından ilk cdrom u secmelisiniz bunu zaten herkes biliyor

bilinmeyen ise o kadar bilgisayarcı insan var neden cevap vermiyor.! verirlerse nasıl para kazanacaklar neyse

2. bios ayarlarınızdan SATA config i bulup karşısında bulunan İDE secenegini RATE (rate secenegi yoksa bile İDE den haric ne varsa onu secin )durumuna getirmelisiniz normalinde 3 secenek vardır

ben 2 gün ugraştım tüm net deki siteleri dolaşdım cevap bulamadım en sonunda bios da girmedigim yer bırakmadım (: ve buldum xp kurma başarılı oldum
SATA config kısmındaki secenegi secip f10 a basın pc niz normal bi format a başlasın yarım kalmış olan xp yi tekrar bicimlendirmeyi unutmayınız.

kolay gelsin

Konu odhin tarafından (06-25-2010 Saat 11:24 PM ) değiştirilmiştir.
odhin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil