![]() |
|
|||||||
| Güvenlik Araçları Antivirüs, antispyware, firewall yazılımları hakkında bilgiler... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Super Moderator
|
Tüm güvenlik paketlerinin tanımlama oranı, bazı küçük istisnalar haricinde çok başarılı. Geliştiriciler, bunun yanında performans konusunda da önemli çalışmalar yapmış. Yine de yazılımlar arasında ufak farklar olduğunu söylemek mümkün. Kaliteyi ve performansı bir araya getirebilen katılımcılar, listemizde üst sıraları aldı.
Symantec, yeni güvenlik paketi ile her iki alanda da başarıyı ve dengeyi elde etmiş. Norton Internet Security 2009, göz kamaştırıcı tanımlama oranının yanında, yüksek performansı ve kapsamlı yardım ve destek dosyaları ile özellikle giriş seviyesi kullanıcıların gözü kapalı güvenebileceği bir yazılım paketi olmuş. Profesyonel kullanıcılar, Kaspersky'i değerlendirmeli. Kaspersky'nin paketi, performansı ile öne çıkarken, zararlı yazılımlar (malware) hakkında kapsamlı bir bilgi hazinesi görevi gören yenilikçi özelliklere de sahip. F-Secure'un paketi ise oldukça hassas ayarlanabilen aile filtresi ile, çocuklarını zararlı sitelerden korumak isteyenlere önerilebilir. G Data, internet zararlılarını tanımlama konusunda lider konumunda. Birkaç hatalı alarma, ortalama bir performansa, ve fazlaca detaylı arayüze göz yumabilenler, testteki en iyi güvenliği sağlayan G Data'yı seçebilir. BitDefender ve Panda'nın paketleri, henüz tanımlanmamış zararlıları tanıyarak ileriye yönelik korumada başarılı olurken, adware ve spyware'leri tanımlamada BitDefender, malware'leri tanımlamada ise Panda tökezliyor. Avira'nın güvenlik paketi ise koruma açısından her ne kadar yeterli olsa da, giriş seviyesi kullanıcıları zorlayan arayüzü, vasat performansı ve bir kurtarma CD'si olmaması sebebiyle testte son sırayı aldı. Testimize yetişemeyen 2009 sürümü ise, bu sorunlara çözüm getirmeyi amaçlıyor. YSKL'nin Notu: Bu test tüm programlar dahil edilerek yapılmamış. O yüzden diğerlerinin durumu hakkında fikir vermez. Biraz reklam kokuyor gibi geldi bana. ![]() ![]() Chip.com.tr
|
|
|
#2 |
|
Kıdemli Üye
|
Aslında antivirüs yazılımlarına fazla güvenmemek lazım ben kaspersky 2009 kullanıyorum ve yine güvenmiyorum çünkü yeni yazılmış bir virüs veya trojan ilk önce antivirüs yazılım uzmanları labaratuvarda analiz ediyor sonra antivirüs yazılımını güncelliyorlar bende bir trojan var hiçbir antivirüs yakalamıyor ilk başta kaspersky iki günde yakalıyor diğerleri ise bir haftada kendini güncelliyor ama bu trojanı devamlı güncelleme yapıldığında hiçbir antivitüs programına yakalanmıyor ayrıca ctrl+alt+delete yapıldığında görev yöneticisinde görünmüyor kimse farkedemiyor ilerki günlerde antivirüs programı güncelleme yaptığında sistem dosyası olarak yakalıyor sistem dosyası olduu içnde silemiyorsunuz mecburen kesin sonuç fotmattır bu yüzden antivirüs pro0gramlarına fazla güvenmemek lazım
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
Valla yakın zamana kadarki favorim kaspersky dir. Okulda hala 2009 versiyonunu kullanıyorum gerçi. Ancak özellikle bilgisayarın açılışına çok etki ediyor ve yavaşlatıyor. Bundan dolayı Nod 32 yi denemeye başladım ve şu anda kişisel bilgisayarımda Nod32 kullanıyorum. Şu ana kadar Nod 32 nin herhangi bir problemini görmedim. Ve sisteme etkisi gerçekten çok az. Ancak Eset smart securyt özellikle firewall konusunda genelde gördüğüm kadarıyla kötü not aldığından nod32 nin sadece antivirüs özelliğini kullanıyorum. Tabi onun yanında özellikle bir antispyware yazılımına da ihtiyaç duyuluyor.
Ben her ne kadar şu anda Nod32 kullanıyor olsamda Kaspersky internet securty paketini tavsiye ederim. Her türlü koruma aracı içinde güzel bir paket. Güncellemelerini ve taramaları düzenli yaptığınız sürece bilgisayarınızı koruyacaktır. Kaspersky nin en sevdiğimi yönü ise gece yatarken virüs taraması yaptırmak. Taraması uzun sürdüğü için bir tek o şekilde bırakıyordum ve işi bitince kendisi bilgisayarı kapatıyordu.
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|