Ogren.TV Forum  

Geri git   Ogren.TV Forum > Yazılım Dünyası > Yazılım Genel > Güvenlik Araçları

Güvenlik Araçları Antivirüs, antispyware, firewall yazılımları hakkında bilgiler...

Seçenekler Stil
Alt 01-30-2009, 09:09 PM   #1
hyau48
Normal Üye

hyau48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart BitDefender Antivirüs 2009 Resimli Anlatım

Bitdefender'ın bu giriş sayfasında sırasıyla taranan dosya sayısı, virüslerinden temizlenmiş dosyalar, virüs bulaşmış dosyalar, son ve bir sonraki taramaların tarihleri, son güncelleme ve hesap bilgileriniz yer almakta.
"File Activity" yazan grafikte Bitdefender'ın bilgisayarınızda yaptığı anlık çalışmayı gösteren grafiktir. Bitdefender'ın geri planda çalışması çok hafiftir. Ayarlarını en yüksek korumaya getirmediğiniz sürece çalıştığını hissetmezsiniz. Bu antivirüs çalışıyor mu diye şüphelenirseniz açıp bu grafiğe bakın.

Bitdefender'ın genel ayarlarının yapıldığı bölüm:

1-Bitdefender'da yaptığınız ayarların korunması için şifre girilmesine izin verebilirsiniz. Yanındaki kutuya onay verirseniz sizden şifre girmenizi isteyecek. Şifreyi girdikten sonra sizden habersiz kimse Bitdefender'ın ayarlarını değiştiremez.

2-Buradaki kutuya onay verirseniz Bitdefender'ın güvenlikle ilgili haberlerini alırsınız.

3-Bilgisayar ekranınıza ayrı bir pencere açılmasına onay verebilirsiniz.(Bu pencerelerin açılma sebebi ya Bitdefender bir zararlıyı fark etmiştir size sadece önlediğini haber verir veya şüpheli birşeyler bulursa size ne yapacağını sorar)

3-a Bu pencerede gelişmiş bir bilgilendirme görürsünüz
3-b Bu pencerede basit bir bilgilendirme görürsünüz

4-Bitdefender Windows başlangıcında otomatik başlasın diyorsanız kutuyu onaylayın. Eğer Bitdefender'ı sadece tarama amaçlı kullanıyorsanız bu kutunun işretli olmasına gerek yok. Gerçek zamanlı korumada bu kutu onaylı olmalı.

5-İlk resimdeki Bitdefender aktivitesini gösteren grafiğin küçüğü bilgisayar ekranın üzerinde her zaman durması için onay verebilirsiniz.

6-Virüs raporu gönder

7-Bitdefender'ın bilgisayarınızda virüs tebitine izin ver

Bilgisayarınızda çalışmakta olan programlarla ilgili bilgileri görebilirsiniz. Yapımcısından sürüm numarasına, bilgisayar içindeki yolundan programın gizli olup olmadığına kadar. Ayrıca alttaki go to butonuna basarsanız kayıt defterindeki yerine ulaşabilirsiniz.

Konu hyau48 tarafından (01-31-2009 Saat 01:29 AM ) değiştirilmiştir.
hyau48 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-30-2009, 10:35 PM   #2
[...Saint...]
Administrator

[...Saint...] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler eline sağlık..

::..Açık Kaynak Kodu Destekliyorum..::
[...Saint...] isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-30-2009, 10:35 PM   #3
osaga
Administrator

osaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Güzel çalışma tebrikler...
Alt 01-31-2009, 01:27 AM   #4
hyau48
Normal Üye

Standart BitDefender Antivirüs 2009

Bitdefender'ın Phishing ile ilgili önlem alabilmesi için yukarda ki programların yanındaki kutuları işaretleyerek kontrol etmesi için izin vermeliyiz. İnternette dolaşırken kontrol etmesini istemediğimiz bir site var ise Antiphishing ayarlarının altında white list butonuna basarak bu sitenin URL adresini girebiliriz.

Şimdi sırada can damarı denilebilinecek ayarları var.

Default Level ayarları ilk kurulum ayarlarıdır.

Custom Level kendi yapacağınız ayarlardır. Bu butona bastığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak.

Burada tarama esnasında nereleri tarayacağını, bir zararlı veya şüpheli ile karşılaştığında ne yapması gerektiğini, hangi boyuttaki dosyaları tarayacağını ayarlıyorsunuz.

Ben ayarları yaparken her tarafı taramasını istedim.
Bir zararlı ile karşılaştığında ilk önce etkisiz hale getirmesini olmazsa ikinci hareket olarak karantinaya taşımasını seçtim. Karantinada ne yapacağıma karar veririm.
Dosya boyutu olarak en yüksek (1024 GB'a denk geliyor) dosya boyutunu seçtim. Bu boyuttan daha büyüğünü (tabi bulabilirse) tarama yapma olarak ayarladım.

Scanner Setting butonu ise (alttaki resim) tarama sırasındaki davranış biçimini seçeceğimiz bölüm. Çok sıkı bir kontrol yapmasını tercih ettim. Hariç tutulacak listesine Avast'ı ekledim. Avast'ı aktif olarak kullanmama rağmen tarama esnasında zararlı olarak görüyor.

Konu hyau48 tarafından (01-31-2009 Saat 01:31 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 01-31-2009, 10:47 PM   #5
hyau48
Normal Üye

Standart BitDefender Antivirüs 2009

Bundan sonraki bölümleri daha kısa geçeceğim. Bitdefender Antivirüs oldukça detaylı bir program. Türkçesinin olmaması kullanım yanlışlarına neden oluyor. Bu da tabi bilgisayarımızı iyi korumaması ile sonuçlanıyor.
Yukardaki resimde "1" ile gösterdiğim yer programı "Deep System Scan" a ayarladığımı gösteriyor. "2" nolu şekil taramaya başla anlamında. Bitdefender'ın zamanlamasını yaptıktan sonra o zaten kendi kendine başlıyor.
"Deep Scan" bütün arşivler, dosyaları, gizli dosyaları heryeri tarar. "Full ve Quick Scan " dosyaları zararlıya karşı tarar. "Autologon" bilgisayarın başlangıç programlarını tarar. "Device detection" cd,usb vb. sürücülerini tarar. "Contextual" tecrübeli kullanıcılar için sağlık verilen bölüm. Yani internette dolaşırken dikkatli olan her USB'yi bilgisayarına takmayan kullanıcılar için.
Hangi tipte tarama yapmak istiyorsak üzerine sağ tıklıyoruz ve açılan pencerede "Schedule" yani zaman çizelgesini seçiyoruz. Burada nasıl bir tarama yapmasını istiyorsak ona göre gerekli ayarları yaptıktan sonra yaptığımız taramayı onaylayarak çıkıyoruz. Bundan sonrası artık Bitdefender'ın. Aşağıdaki resimde tarama hergün saat on buçuğa ayarlı.

Aşağıdaki resimde zararlı taramasını yapmasını istemediğimiz bölümleri nasıl ekleyeceğimiz anlatılıyor.

Konu hyau48 tarafından (02-01-2009 Saat 04:15 PM ) değiştirilmiştir.
Alt 02-02-2009, 12:54 PM   #6
bayraktar06
Super Moderator

bayraktar06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hocam eline sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş.
bayraktar06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2009, 08:09 PM   #7
hyau48
Normal Üye

Teşekkür ederim. Elimden geldiğince dikkatli olmaya çalıştım.
Alt 02-02-2009, 11:45 PM   #8
MET
Kıdemli Üye

Güzel bir anlatım olmuş.
Video haline de getirilebilir.
Alt 02-03-2009, 03:31 AM   #9
hyau48
Normal Üye

Tabii. Video olarakta güzel olur. Bence sakıncası yok. Bu anlatım buraya konduktan sonra artık Öğren.tv'nin.

Seçenekler
Stil