![]() |
|
|
#1 |
|
Kıdemli Üye
|
erkes iyi ürensin.
sonra afallamayasınız be yaaa.... KIZAN : Çocuk, genç manasında... TALİKA : Tamamen ahşaptan yapılma at arabası... BIRKALAMAK : Kurcalamak, dürtmek... SAFİ : Saf, arı... BİKERETTE : Bir işi tek seferde yapmak PILİK : Bir yarışmayı aynı anda bitirmek veya aynı miktarda iş yapmak MAACIR : Muhacir AYDAMAK : Aslı (h)aydamak olup, (araba-bisiklet) sürmek-kullanmak anlamına gelir. AYKIRLAMAK: Bir istikamete yönelmek, yöneltmek. PEÇKA : Er yerde kuzine diye bilinen dökme demirden yapılmış soba - ocak - fırın nitelikleri taşıyan kendi zamanının teknoloci arikası. Günümüzde -all in one- deye tabir edilen komplike aygıtların, geçmiş dönemlerde peçkadan feyz alınarak üretildikleri sanılmaktadır. KUFA : Kova AĞRETLİK : Ahiretlik TEVEKEL : Saf, salak SAKİL : Saf, salak PATE/CİLLİ : Misket ŞAM ŞEYTANI : Cin fikirli SIPITMAK : Fırlatmak, atmak, fıydırmak ÇAVA : Yabancı insan RASPİSKA : Adı bilinmeyen herhangi bir nesneye verilen isim DALGAMOTOR : Adı bilinmeyen herhangi bir nesneye verilen isim MUK : Susmak, eylemsizlik EYYYY : Bir seslenme biçimi (tehdidi ifade eder) KADAM : Kardeş AGA : Ağabey PURNİK/PIRNİK : İçmek (su ariç er şeyi), Sigaradan veya içkiden bir fırt almak PANGALLİK : Çayır, çimen, meralık MARİ; MARA : Muhatap olduğunuz kişi kadın olduğunda kullanılan bir hitap GÜNDENDİ / GÜNDÖNDÜ : Ayçiçeği AMPUR : Salak, sersem (genel kullanılışı “ampur sali” şeklindedir. Sali:Salih anlamındadır. ) ŞAŞOR : Şaşkın, sakar MOKAR : Allaaan öküzü, öküz yani EEEEH KIZANA GENE DİKİZZ : Ey çocuk her şeyden de haberin var seni seni KAPÇIK AĞĞZLI : Ağzında bakla ıslanmayan, çat çat her şeyi söyleyiveren (Aslında karşıdakine “ağzın kadın cinsel organı gibi” demeyi ifade eder) ABE SUSAK AAZLI: Yukarıdaki gibi de kullanılır, “çeneni tutamıyorsun” anlamına da gelir. EPTEN AYKIRI GİDERSİN : Çok entelsin YAPARIM SENİ KIRMIZI SEKİZ : Döverim seni kızan SU SİNGİLİ : Uzun boylu LANGİR LİNGİR : Boş boş, alık alık KENDİLİKSİZ : Aklı başında olmayan KOTİRİK : Çardak çatısı Örneğin; abu bunun kotirikleri alçak olmuş beyaa TIRILDAMA : Kafamı şişirme TE ORDA/Tİ ORDA : İşte orada KAPTIR BURDAN : Bu yoldan devam et BIRKALAMAK/BIZIKLAMAK: Kurcalamak, karıştırmak PALE : Küçük çingene kızanı AKITTI PALE : Korktu lavuk manasında GİDÜĞMÜŞÜN/GELÜĞMÜŞÜN : gidecekmişsin/gelecekmişsin (trakya geniş zaman) İNGE : Yenge Örneğin; “FATME İNGE” AYDA BAKALIM : Arabayı sür demek ))APOLYE/OPERLE/APORLE: Hoparlör örnek : “te bu apolyeleeğden kafam şişti beyaa” NABÜSÜNÜZ : Ne yapıyorsunuz ABE ÜŞÜÜÜZZ BEYAA : Üşüyoruz biz YOK BOOLUMMM (YOK BE OĞLUM) : Enteresan olan tarafı Kız çocuğa da Erkek çocuğa da aynısı denir KAÇ ÖTE BE EYYY !!! : Genelde park yeri isterken kullanılır AAYIRR BA ABACIM : Hayır ablacım BIYYY : Şaşırma ünlemi ))DOLDUR BE AGANIN : Bi daha bira isterken kullanılır AGASININ GÜLÜSÜ : Abisinin gülü MISTAKİL : Çok uygun,güzel )) ÇOK KAÇÜYÜ MÜ BU ARABA BE AGANIN : Bu araba saatte kaç km hız yapıyor? TE BU TARLALAĞN EPSİ BENİM : Mal varlığı beyanında DOMATİZ : Domates İÇ ÜZMEĞLİM BİRBİRİMİZİ AT KULAĞINA BAĞLAYALIM BU İŞİ : pazarlık yaparken SEFTE : Siftah, ilk BILDIR : Bir önceki sene. Örn: Bıldırkı maasülat (önceki senenin mahsulü) İLİSTRE : KEVGİR İLMON : LİMON ABU/ALA : HALA KAÇIM KAÇIM : TELAŞLI FASLE/FESÜLE : FASULYE PAYSINMAK : KENDİNE PAY AYIRMAK AP DİYE YUTÇAK BOK DİYE SIÇÇAK : Karı kocadan biri çok zayıf, diğeri çok iri kıyımsa HAYAT değil AYAT (h yok) HAVUÇ değil AVUÇ AVA : Havva isminin yöresel telaffuzu ATÇE : Hatice AADE : Haydi (Hayde) AKLIMIZA GELMEYEN, TÜM 'H' İLE BAŞLAYAN KELİMELER DEFORMEDİR ASLINDA :-) “H” İLE BAŞLAMAYANLAR DA : - ) AYVA değil HAYVA …. Gibi VESSELAMVESSEPET : Efendime söyleyeyim yada kısacası, özetle. KESMAN KESTİRİYÜ : Kök Söktürmek, işi zorlaştırmak MOTOR : Trakyada traktör anlamında kullanılır, başka yerlerde olduğu gibi motosiklet değil. Örnek;BU KIZAN ÇOK FENA MOTOR AYDUYÜ BEYAA : çocuk çok tehlikeli ve hızlı traktör kullanıyor. AMSALAK HERİF : Salağın en üstün rütbelisi.. SOMAĞNA KODUMMU YAMULURSUN.. somak : çene KOĞLAK / KOVALAK: Sonradan görme, kendini beğenmiş, havalı EPTEN AYKIRI GİDİYASIN BEYA: Sınırını aştın, aşırıya kaçıyorsun. TARLAYA KABAK EVE POMAK SOKMACAN BE GÜLÜM |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kıdemli Üye
|
tamam bea yaaaaaaav
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
Aman be yaa bunlar epten koparttı bizi
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kıdemli Üye
|
çok sempatik komik bi lisan..
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
|
Bir başkadır benim memleketim.
![]() Abe bunlar iç bişey değil. Buraya gelip oricinal olarak dinlediniz mi epten koparsınız. ![]() Geçenler okulda 7. sınıfların birinde Access te filtreleme konusunu işliyoruz. İşte tablo falan hazır, filtre olarak Kahverengi yazıp kahverengi saçlı olanlar listelenecek. Kızanın teki geldi yanıma öğretmenim benim olmuyo listede kimse çıkmıyor. Gel bi bakam dedim. Girdim bunun bilgisayar filtreye baktım üstünkörü bir şekilde hata yok. Nasıl çallışmaz ya falan derken gözüm Kahverengi kelimesine takıldı. Kızan H yi yutmuş Kaverengi yazıyor. ayde koca şopar git düzelt şunu diye kovaladım çocuğu. ![]() Bu karşılaştığım örneklerin sadece biri
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kıdemli Üye
|
![]() Hemen oraya tayin istiyorum |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
|
Süpersin cihan hocam
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
|
Hocam daha neler neler var yaa. Film gibi burası. Hoş buradayken bende farklı değilim ama neyse.
![]() Eğer yerine HEER yazan mı istersin. HEER i çözene kadar canım çıkmıştı. Ülen bu ne böyle düşün düşün yok. En sonunda bulduğumda kızanı fena kovalamıştım. Resmen işkence çektirmişti bana. ![]() Arkadaışın ismini yazarken Harun yerine Arun yazan. Dikkatinizi çekerim baş harfi büyük yazıyor yalnız. ![]() Bu sabah Horoz Israrla Öttü yerine Bu Sabah Oroz Hısrarla Öttü Yazan mı istersin. Daha örnek çok. Bunlar benim karşılaştıklarımdan bazıları. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Uzman Üye
|
bıyyy
|
|