Ogren.TV Forum  

Geri git   Ogren.TV Forum > Kültür-Sanat-Eğlence > Hoş Sohbet > Komik Yazı ( hikaye , fıkra vs.)

Seçenekler Stil
Alt 05-22-2009, 11:22 PM   #1
ressam
Uzman Üye

ressam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart temel ++16

Uluslararası ünlü bir profesör bilimsel araştırmaları için canlı maymun avına çıkmak ister. Gazetelere ilan verir:

'Amazon ormanlarında maymun avına çıkacağım. Orijinal yöntemlerle diri diri maymun yakalayacak avcılar aranıyor.'

Temel bir mektup yazarak başvurur.. Der ki;' Haçan pen bir tufeğulen bir köpek ile canli maymun yakalarum.'

Profesör Temel'in başvurusunu kabul eder. Birlikte Amazon ormanlarına yola çıkarlar. Maymunların bolca olduğu bir bölgeye gelirler. Profesör bir ağacın üzerindeki maymunu göstererek; 'Mr.Temel, hadi becerini göster, 'bir tufek, bir köpekle bunu canlı yakala!' der. 'Temel güclü kollarıyla ağacı sallamaya başlar. Maymun yere düşer düşmez köpek üzerine atlar. Maymunu öpüp bir güzel becerir. Maymun zevkten mayışmış, hareketsiz kalır. Profesor şaşkınlık içinde maymunu yakalar ve kafese koyar.

Ormanın içlerine doğru yürümeye devam ederler.Yine aynı metotla birkaç maymun daha yakalarlar. Temel ağacı sallar, maymun düşer, köpek öpüp bir güzel becerir. Profesör pek memnundur. Ama merakını yenemeyerek sorar; 'Mr.Temel, senin ve köpeğinin marifetini gördüm. Ama tüfek ne işe yarıyor' diye sorar. Temel; 'Hele pirazicuk pekle pakalum daa, zaman ile anlayacasun oni' der.

Derken, profesör bir ağacın yüksek dallarında ender rastlanan maymunu görür.'Bunu istiyorum.'der. Temel hemen ağacı sallamaya başlar. Fakat nafile.. Maymun yere düşecek gibi değil.
Bunun uzerine Profesöre döner;
'Habu tufeğu al, tetukte pekle. Haçan pen ağaca tirmanacağum. Mayminun pulundugi dali sallayacağum. Maymun tuserse mesele yokidur. Eğerikum pen tuşersem; hemen kopeğe ateş edup furasin oni !!'
Alt 05-22-2009, 11:41 PM   #2
bayraktar06
Super Moderator

bayraktar06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tüfeğin önemi çok büyükmüş yahu.. Olmazsa olmaz yani.
bayraktar06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-23-2009, 09:06 PM   #3
MET
Kıdemli Üye

Alıntı:
ressam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
... Eğerikum pen tuşersem; hemen kopeğe ateş edup furasin oni !!'

Alt 06-08-2009, 09:49 PM   #4
hamza
Kıdemli Üye

Bu köpeklerden Temelde birkaçtanedaha var galiba. çekinmeden vurabildiğine göre.
Alt 08-12-2009, 02:11 AM   #5
ressam
Uzman Üye

ressam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

*Büyükşehir Belediyesi Kuruluşlarından KİPTAŞ'ın Genel Müdür Yardımcısı Emin Batur'a, şantiyelerden birinde meydana gelen bir kaza sonunda kazaya maruz kalan duvarcı ustasının yazdığı tutanak:*

*İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur:

Bildiğiniz gibi ben bir duvarcı ustasıyım. İnşaatın 6. katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı, yaklaşık 250 kg. kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu. Aşağıya indim bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım, 6. ka ta çıktım ipi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya salladım.

Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili 6 kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havada buldum. Nasıl bulmayayım ben yaklaşık 70 kiloyum. 250kg lik varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akil edemedim. Yolun yarısında Dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın burada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca 2 parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarımda bu sırada kirildi.

Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı. Varil hafifleyince bu sefer ben aşağıya inmeye varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemği de bu sırada kirildi. Can havli ile ipi bırakmayı akil ettim.

Başımı yukarı kaldırdığımda bos varilin süratle üzerime geldiğini gördüm. Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım, gözümü hastanede açtım. Cenabı Hak'tan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim.

*Duvarcı Ustanız LAZ OSMAN
Alt 08-12-2009, 09:28 PM   #6
hamza
Kıdemli Üye

Sonunda ipi bırakmayı ekıl etmiş ama. Birde derlerki; "hep olaylar bittikten sonra aklımız başımıza gelir", bak geliyormuş işte.

Ee-eee varilin sahibi birşey dememişmi?

Etiketler
avcılık, fıkra, temel

Seçenekler
Stil