![]() |
|
|||||||
| Ofis Yazılımları Office 2007, Office 2003, OpenOffice bilgileri, problemler ve çözümleri. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
Merhaba,bir konuda yardım rica ediyorum.
Excelde herhangi bir hücrede yazılı olan para tutarını başka bir hücrede yazı ile nasıl yazdırabiliriz. Örnek: A2 hücresinde;YTL cinsinden 1.250,27 yazılı. Bunu F7 hücresinde;Binikiyüzelli Yeni Türk Lirası,Yirmiyedi Yeni Kuruş şeklinde görmek için F7 hücresine nasıl bir formül yazmalıyız. Konu ile ilgilenenlerin bana yardımları olabilirse çok memnun olurum. Herkese iyi çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
|
Ekteki dosyayı indirip
Kod:
C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\ADDINS Excel'i açıp Araçlar>Eklentiler menü öğesini seçiniz. ![]() Resimde görünen eklentiyi(Ytleklentisi) işaretleyerek etkin duruma getiriniz. Excel'i kapatı açınız. ![]() İstediğiniz hücrelere sayıyı yazıp. Hangi hücreye yazı ile yazılmasını istiyorsanız o hücreyi seçip Sayıyı yazıya Çevir/...YTL...YKR menü öğesini seçin. ![]() ![]() Sonuç: ![]()
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
Soner Hocam çok güzel bir bilgi. Özellikle fatura olaylarında acaip işe yarar.
![]() Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var. O da excell de makro güvenliğinin orta seviye de bulunmasını sağlamak. Eğer makro güvenliği yüksek seviye de ayarlıysa eklentinin çalışması engelleniyor. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için izlenmesi gereken yol: Menü-->Araçlar-->Seçenekler ![]() Güvenlik sekmesine giriyoruz. Altta bulunan Makro güvenliği botnuna tıklıyoruz. ![]() Açılan pencerede orta güvenlik seviyesini işaretleyip Tamam butonuna tıklıyoruz. ![]() Artık eklentimizi çalıştırabiliriz. Eklenti çalıştırıldığında karşımıza aşağıdaki güvenlik uyarısı gelecektir. Makroları etkinleştir butonuna tıkladğımıza zaman eklentimiz sorunsuz çalışacaktır.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
Evet cihan hocam doğru bir noktaya değinmişsin geçenlerde bu makro güvenlik meselesinden başım ağrımıştı fark edene kadar zaman kaybetmiştim...
Makroların güvenlik seviyesini değiştirmenin bir diğer yolu;
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|