![]() |
|
|
#11 |
|
Administrator
|
Örnek olarak Windows xpde tanıttığınız yazıcıyı ağ üzerinden xp harici işletim sistemi yüklü makinelere tanıtırken sorun yaşarsınız. Yaşamamak için paylaşıma açtığınız yazıcının paylaşım özellikleri bölümünde ek sürücüler kısmından diğer işletim sistemleri için istediğiniz driverları yüklemeniz gerekir. Böylece diğer işletim sistemi sürücülerinide bünyesine alarak diğer sistemlere uygun sürücünün yüklenmesini sağlar.
Muhtemelen pardustada böyle bir şey vardır. Cihan hocam daha iyi bilir gerçi ben pardus kullanmadım. Prdusta sadece linux sürücüsü tanıtıldığı için Windows o yazıcıya bağlanarak xp için gerekli sürücüyü kuramadığından bu tür hatalarla karşılaşmış olabilirsiniz.
|
|
|
#12 |
|
Super Moderator
|
Şimdi şöyle bir durum var. Windows denen çok akıllı işletim sistemimiz linux tabanlı sistemlerin aslında hiç birşeylerini tanımamak için uğraşır. Buna en basit örnek Windows un linux dosya sistemini tanımamasıdır. Ancak linux windows dosya sistemlerinin tamamını tanır.
Burada anlatmak istediğimi konu şu. Dediğiniz işi yani windows ve pardus arası yazıcı paylaştırma işini hiç yapmadım ama mantık olarak diyorum ki Pardus ta kullandığınız bir yazıcıya Windows tan ulaşma imkanı varsa bile çok zordur. Bence yazıcıyı windows a kurup paylaştırın. Pardus ta ağ yazıcı ekle bölümünden yazıcıya ulaşıp ekleme imkanınız olabilir. Zaten Pardus ta onlarca yazıcıya ait sürücü dosyası yüklü bulunmakta. |
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|