![]() |
|
|||||||
| Tüm İşletim Sistemleri Windows XP, Vista, Pardus, gelişmeler, problemler ve çözümleri. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
|
hepinize selamlar..
okulumuzdaki format atılan bir biligsayara diğer bilgisayardaki yazıcıyı görmesi için ağ bağlantısı yapmaya çalıştım.(DAHA ÖNCE DİĞER BİLGİSAYARLARA YAPMIŞ OLMAMA RAĞMEN HİÇ BİR SORUN ÇIKMADI) Sitenizdeki eğitim videosuna göre kurulumu yapmaya çalıştım fakat bir türlü diğer bilgisayardaki yazıcıyı göremedim.işin en önemlisi ağ bağlantısı yaparken tüm aşamaların sonunda aşağıdaki verdiğim bir tablo çıktı.Oysa diğer biligisayarlarda böyle bir tabloyla karşılaşmadım yani direk olarak yazıcı ekleden tüm bilgisayarlardan yazıcıyı hiç bir problem olmadan gördük fakat nedense bu bilgisayarda sorunla karşılaştım.sebebi için sizden öneri bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
Verdiğin ekran görüntüsü "ev ve küçük işyeri ağı kurma" sihirbazının son ekran görüntüsüdür. herhangi bir problem oldugundan değil rutin işlemler sonunda çıkar.
Son kurdugunuz bilgisayarı ortak kullandıgınız (diğer bilgisayarlar ile aynı olan) çalışma grubuna dahil ettiğinizden emin olun. Eğer hatalıysa buradaki video yardımcı olabilir.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
Çıkan tabloda en alttaki seçeneği seçmeniz yeterli. Muhtemelen bilgisayarıda yeniden başlatıcaktır. Yazıcı eklerkende yazıcılar kısmından yazıcı ekle bölümünden ağ yazıcısını seçip, devamındaki pencerede direk paylaşımdaki yazıcının adresini vererek eklemeyi deneyin. (\\ipadresi\yazıcınınpaylaşımadı şeklinde) eğer ağ bağlantılarında sorun yoksa sorun olmadan eklemesi gerekir.
|
|
|
#4 | |
|
Normal Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
bu ekran görüntüsünden sonra en son seçeneği seçiyorum ve sonlanırıyorum. daha sonra yazıcı ekle kısmına gelip yazıcıyı bulmaya çalışıyorum fakat görünmüyor.işin ilginç yanı daha önce en az 10 tane biligisayara bu şekilde yazcı ekledim. acaba çalışma grubu adı farklı olursa bir problem çıkarmı .ilginize çok teşekkürler arkadaşlar
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
Gözat kısmında içinde bulunduğu çalışma ağı içindeki yazıcıları tarıyor sanırsam. O yüzden sorun yaşayabilirsiniz. Ama benim Desiğim gibi ip üzerinden eklerseniz sorun çıkmaması lazım.
|
|
|
#7 |
|
Super Moderator
|
Çalışma grubunun farklı olması sorun çıkarmaz. Çünkü yazıcı ekle dediğinizde oradaki tüm çalışma grupları listelenir. Yazıcınız hangi çalışma grubuna dahilse siz o grubun üzerine gelip çift tıkladığınızda yazıcınız eğer paylaşıma açılmış ise görünür. Ağda paylaşılmak istenen yazıcı muhakkak ağda paylaşıma açılmalıdır. Bunun için paylaşılacak yazıcı üzerinde sağ tıklanıp Paylaşım menü öğesi seçildikten sonra Bu yazıcıyı paylaştır onay düğmesi seçilmelisiniz.
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
yazıcıyı tüm biligisayarlar görüyor.yani paylaşıma açık hatta biligisayar sınıfımızdaki bilgisayarlardan bile yazıcıyı(gözattan)görüp ekleyebiliyorum. asıl problem ağ bağlantısı yapmıyor.yani ağ bağlantıları sekmesinde çalışma grubu gösterte diğer pc ler görünmüyor.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
|
Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp "Ağ Sürücüsüne Bağlan..." menü öğesini seçip gelen pencerede Gözat butonuna tıklayın. Orada yazıcıya bağlanmak istediğiniz bilgisayarın açık paylaşımlarını görebilyormusunuz. Eğer göremiyorsanız ağ bağlantılarınızda bir sorun vardır.
|
|
|
#10 | |
|
Administrator
|
Alıntı:
1) Ağ bağlantıları sorunsuz çalışan bir PC de Ağ Bağlantılarım üzerinde sağ tuş yaptıktan sonra özellikler deyin. 2) açılan pencerede muhtemelen "yerel Ağ Bağlantısı" ikonu olacaktır onu açın 3) açılan pencerede destek sekmesine tıklayın. 4) Oradaki değerlerle , sorunlu olan PC nin değerlerini karşılaştırın. 5)Eğer farklılık varsa 2. adımdan sağ tıklayarak devam edin. 6)TCP-IP seçeneğine çift tıklayın ve oradan farklı olan değerleri elinizle düzenleyin.. Ya da buradaki dersi izleyin |
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|