Ogren.TV Forum  

Geri git   Ogren.TV Forum > Yazılım Dünyası > Tüm İşletim Sistemleri

Tüm İşletim Sistemleri Windows XP, Vista, Pardus, gelişmeler, problemler ve çözümleri.

Seçenekler Stil
Alt 07-20-2008, 03:13 PM   #1
deniz34
Kıdemli Üye

Standart Windows XP Güvenlik Ayarları

Windows XP Güvenlik Ayarları

Windows XP Güvenlik Ayarları
Windows XP Güvenlik

Windows XP yi sorunsuz kullanmak sizin sistemi nasıl kullandığınıza bağlıdır.Bu sitede yazdığım dökümanların hepsi sisteminizi en iyi şekilde ve güvenli bir biçimde kullanmanızı sağlamaktadır.

Sırasıyla Windows Xp güvenlik için yapmanız gerekenler

1. Format

* Internet bağlantınızı kapatın ve format atarak yeni bir windows xp kurun.

* Kurduğunuz sistemde sp1 ve sp2 güncelleştirmeleri kesinlikle olmalı.

* Internet bağlantınızı açın. Kullandığınız sistem orjinalse son güncelleştirmeleri yükleyin.

2. Adsl modem ile internete bağlanıyorsanız Adsl Güvenlik yazısını okuyun.

3. Eğer açıksa windowsa ait olan 135 — 137 138 139 — 445 portlarını kapatın.

4. Gerekli windows servislerini kapatın.

5. Windows Xp için gereken diğer güvenlik ayarlarını yapın.

6. Windows Xp içinde bulunan bir güvenlik ilkesi PingBlock yapabilirsiniz.

7. ActivePorts - Antivir(Avira) - Kerio Personal Firewall - WebClean - Adaware programlarını kurun.

8. Şifre, mail ve bunları çalmak isteyen kişilerin neler düşündüklerine dair hazırladığım dökümanları okuyun. Eğer bu dökümanları okumaz veya uygulamazsanız üst maddelerde yaptığınız güvenlik ayarları hiçbir işinize yaramaz.

9. Crack, warez, veya adult sitelerine giriyorsanız kesinlikle antivirus ve firewall programlarınız çalışır durumda olsun. Genellikle virus, trojan vb.. birçok zararlı yazılım bu tür sitelerden bilgisayarlara bulaşmaktadır ve çoğu internet kullanıcısı gerekli önlemleri almadığı için bu soruna çözüm bulamamaktadır.

10. Unutmayınki internette, forumlarda, sağda solda, veya arkadaşlarınızdan duyduğunuz Windows işletim sistemleri oldukça güvensiz korumasız ve çok kötü bir sistemdir laflarına inanmayın.Windows kullanıcılarının biliçsizliği ve birçok virus,trojan ve zararlı yazılımın bu işletim sistemi için ortaya çıkması bu izlenimi vermektedir. Örnek olarak dünyada 1 milyar bilgisayar kullanıcısı olduğunu varsayalım bunların 900 milyonunun windows kullanması birilerinin bu sisteme düşmanlık beslemesi için önemli bir sebeptir.Ortada bir rant kavgası vardır.Bu kavgada pay almak isteyen bazı gruplar biliçli olarak windows işletim sistemi üzerine zararlı her türlü yazılımı piyasaya sürerek milyonlarca kişinin bu sisteme olan güvenini sarsmak için uğraşmaktadır.Diğer işletim sistemlerini kullanan insanları incelediğinizde kendi aralarında bile her zaman bir üstünlük kurma ve kavga vardır.Bu yüzden kullandığınız sistemi tanıyın ve sahip çıkın.Bu arada diğer işletim sistemlerinide gözden geçirip öğrenmek kendinizi geliştirmek için güzel bir yoldur.

11. Windowsun üzerine konuşulan diğer bir konu ise casus yazılımlar ve hakkımızda toplanan her türlü bilginin microsoft tarafından windows içindeki bazı programcıklar yardımıyla belli bir noktaya iletilmesi.Bu konu doğru olabilir çünkü windows kapalı bir sistemdir. Bu konuyu birde diğer taraftan düşünürsek; isteyen bir kişi veya kuruluş sizin hakkınızda bilgi toplamak istiyorsa bunun birçok çeşit yolu vardır telefon dinleme, elektronik aletlerinizin uzaktan izlenilmesi, micro ses sistemleri veya kameralarla gözetlemek gibi. Windows bunu daha büyük bir kesim içinde ve daha çabuk yapıyorsa bu windowsun suçu değil Smile Şunuda belirtmek gerekiyor Hotmail, Yahoo , Google gibi büyük şirketlerin hepside internet kullanıcılarına verdiği ücretsiz hizmetlerde arşivleme yapmaktadır.

Windows XP üzerinde Güvenlik Ayarları - 2

1. Bilgisayarım sağ tıkla Özellikler –> üst menüden Uzak bölümüne girip “Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gönderilmesine izin ver” kutusunun işaretini kaldıralım –> Uygula

Not: Eğer siz veya dışarıdan başka bir arkadaşınız bilgisayarınıza dışarıdan yardım amaçlı bağlanmak isterse ayarı tekrardan eski haline döndürmeniz gerekmektedir.

2. Menüden Otomatik Güncelleştirmeler –> Otomatik güncelleştirmeleri kapatı seçelim –> Uygula ve Tamam

Not: Bu ayarın temel sebebi windows açıklarına karşı yapılan güncellemelerinde bazı açıklara sahip olabileceğidir.Hiçbir güncellemeyi hemen yapmamanızı tavsiye ederim bu işleyiş internetteki programlar veya bilgisayarınızda bulunan diğer programlar içinde geçerlidir.Güncellenen paketlerde ayrı bir güvenlik problemi olabilir ve bu açıktan yararlanan kişiler bilgisayar güvenliğinizi tehdit edebilir.

3. Ağ Bağlantılarım –> Ağ bağlantılarımı görüntüle — Yerel ağ bağlantınızı seçin –> Özellikler –> Pencere içindeki “Microsoft ağları için dosya ve yazıcı Paylaşımı” kutusunun işaretini kaldırın Tamam diyerek pencereyi kapatalım.

Not: Bu ayarı yazıcı veya herhangi bir ağ paylaşımı olmayan kullanıcılar yapmalıdır.Aksi taktirde ilgili donanimlari ve paylaşımları kullanamazsınız.

4. Başlat –> Çalıştır komut satırına cmd yazalım –> DOS penceresine net user komutunu verelim eğer SUPPORT kullanıcısı görünüyorsa net user SUPPORT_388945A0 /delete komutuyla silelim –> Tekrardan net user komutunu verdiğimizde silinmiş olması gerekiyor.

Not: SUPPORT windows un içinde bulunan bir destek hizmetidir. Genel düşünce windows içindeki casus yazılımlardan birisidir.Windows içinde çeşitli casus yazlımların olduğu zaten biliniyor. Bu ayari internette çoğu sitede gördüğüm için eklemek istedim.SUPPORT windows içinde kullanıcı olarak görünür eğer isterseniz silmeden önce Bilgisayarım –> Yönet –> Açılan Bilgisayar Yönetimi penceresinden Yerel Kullanıcılar –> Users bölümü içinden görebilirsiniz.

Dökümanı Hazırlayan : Osman Atabey
deniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil