![]() |
|
|||||||
| Tüm İşletim Sistemleri Windows XP, Vista, Pardus, gelişmeler, problemler ve çözümleri. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Super Moderator
|
Arkadaşlar bir bilgisayar da denetim masasında ve araçlar çuubğunda bulunan Klasör Seçenekleri biriminin kaybolma nedeni nedir acaba bilen var mı?? Ve bu kaybolan birimin geri geitirlmesi için uygulanabilecek bir yöntem bile varsa çok iyi olacak. Yarın beni tekrar windows kurmaktan kurtarmış olursunuz.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Süper Üye
|
Başlat -> Çalıştır-> gpedit.msc -> Kullanıcı Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows Bileşenleri -> Windows Gezgini ->"Klasör Seçenekleri öğesini Araçlar Menüsünden Kaldır" seçeneğini çift tıklayın ve "Devre dışı" seçimini yaparak sorunu çözebilirsiniz Cihan Hocam..
Kolay Gelsin.. ![]()
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
Çok teşekkür ederim Yunus. Yarın okula gidince ilk iş olarak dediklrini yapacağım. Sonucu buraya yazarım. Sağol.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Süper Üye
|
Birşey değil Cihan hocam.
|
|
|
#5 |
|
Administrator
|
Cihan amvo.exe adlı bir virüs buna sebep oluyor. Kesin çözüm Combofix adlı yamayı çalıştırman. Bu yama çalışırken antivirüs programını devre dışı bırak. Karşına ne çıkarsa he (evet) de
. En sonunda bir log dosyası verecek sana. O dosyadan neler temizlendiğini görebilirsin.Combofix Kullanım Download Olmazsa bu başlık altındaki araçları dene. Kolay gelsin...
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
|
Eyvallah Osman sağolasın. Programı indirip depolayım hemen. İnşallah işe yarar.
Bu arada ne biçim bir virüs bu yaa.. Nod32 ne işe yarıyor diyesi geliyor insanın.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kıdemli Üye
|
Keşke bende bu sorun başıma geldiğinde buraya yazsaydım.
Bilgisayarın yöneticisi biz olsakta bu kahrolası virius bırak bilgisayarı bizi bile yönetir hale gelebiliyor, öyleki; eğer viriusun bulaştığı sırada sisteminizde bir anti virius programı kurulu değilse bu virius bulaştıktan sonra, anti program kurmaya bile izin vermiyor. Çok gğzel gizlenir, bilgisayarınızdaki bir çok ayarları kendisi düzenler, cep telefonlarına gizlenip kolayca sıza biliyor. Cihan hocam dğşmanınız çetin, bende sonuçları merak ediyorum, maça bir sıfır geride başladınız.
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
|
Kardeş bu virüsü hemen hemen hiç bi antivirüs görmüyor. Bende de olmuştu.
![]() osman kardeşin yöntemi işe yarar sanırım.
|
|
|
#9 |
|
Administrator
|
Evet Hamza'nın dediği gibi. Antivirüsü devre dışı bırakan virüs ckvo.exe olanı...O daha beter zaten beraber çalışıyorlar
Combofix çözer dostlar ben okulda bununla kurtuldum hepsinden. Bir de flash belleklere çare bulsam .
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
|
Osman dediklerini uyguladım. Programın sonunda alınan rapordan dediğin gibi olayın amvo raspiskasından dolayı olduğu ve onunda silindiğini gördüm. Klasör seçenekleri yerine geldi. Ancak bir problem daha var. Masa üstündeki simgelerin başlıklarını arkaplanı mavi görünüyor. Bir türlü şeffaf hale gelmiyor. Bu olayda amvo dan sonra olmuştu ve şu anda amvo silinmesine rağmen düzelmiyor. Sistem deki Performans ayarlarında gerekeni yaptım ama sonuç değişmiyor malesef.
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|