Ogren.TV Forum  

Geri git   Ogren.TV Forum > OgrenTV Dersler > Dersler > Web Programlama

Web Programlama CMS Sistemler, HTML, CSS, ASP, ASP.NET, PHP...

Seçenekler Stil
Alt 04-14-2009, 09:08 AM   #1
azsxb

Exclamation Joomla Stratejisi

Merhaba arkadaşlar...

Daha önceleri php-nuke kullanırdım. O zamanları hatırlıyorum da altından girer üstünden çıkardık. hoş olurdu.

İçinizden söyleyebilirsiniz. Ya ne diyor bu adam diye.
Arkadaşlar, php-nuke kullanmayalı ve bu işlerle ilgilenmeyeli uzun zaman oldu. Lakin, üyesi olduğum bir çevre derneğinin web sitesini yapma işi de bana kaldı. Joomla hoşuma gitti ve bu siteden izlediğim videolar ile kurdum karıştırmaya başladım. Henüz mantığını tam olarak kavrayabilmiş değilim, dolayısı ile de strateji kuramadım Bu işi ücretli olarak da yapmıyorum. amatör birşey. Joomla'yı anlamamda yardımcı olmanızı istiyorum.

şimdi dilerseniz nasıl bir web sitesi izlediğimi biraz olsun anlatayım.

AnaSayfa (Allahın Emri )
Bir Fotoğraf Albümü (ancak bu fotoğraf albümünde scanner aracılığı ile taranmış gazete ve dergiler yayınlanacak. aklımdan geçen her fotoğraf albümünün bir gazete ya da dergi sayısını temsil etmesi ve albümlerin içindekilerinde tek tek sayfa sayfa izlenilebilmesi. flash foto player da olur sanki ama nasıl olur )
x konusu üzerine yazılar ve y konusu üzerine yazılar olmak üzere iki ayrı makale arşivi istiyorum.
bir haber bölümü olsun ancak bu haber bölümünde yeni eklenen makaleler, yazılar ve fotoğraf albümleri (yani dergi ve gazete sayıları) otomatik olarak duyurulsun. haber bölümü anasayfada olursa iyi olur gibi geliyor bana.

basında derneğimiz bölümü olacak bir de. bu bölümde de ilk önce basın organlarının ablemlerini koyup sonrasında ona tıklandığında o basın kuruluşunda çıkan haberler gelsin istiyorum.

şimdi bu yolu izlerken joomla da nasıl bir strateji uygulamam gerektiğini ve bana hangi eklenti ve modüllerin lazım olduğunu bir türlü anlayamadım. biraz yol gösterirseniz gerisini hallederim sanırım

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. umarım derdimi anlatabilmişimdir
azsxb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil