![]() |
|
|||||||
| Windows XP XP püf noktaları, temel bilgiler, kayıt defteri ve program kurulum ve kullanımını konu alan derslerimiz... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Administrator
|
Windows SteadyState Nedir?
Windows SteadyState, gün içinde birden çok kişinin kullandığı ve birden çok kullanıcı hesabına sahip bilgisayarlar üzerinde kullanıcılara çeşitli kısıtlamalar getirmenizi sağlayan, Microsoft tarafından kullanıcıların hizmetine sunulan bir programdır. İnternet kafelerde, okulların bilgisayar laboratuvarlarında, kütüphanelerde yada evde tek bilgisayar üzerinde birçok hesap kullanılıyorsa bu program oldukça işinize yarayacaktır. Bu kısıtlama işlemlerini Windows bileşenlerinden Grup İlkelerini kullanarakta yapabilirsiniz. Ancak yapmış olduğunuz kısıtlamalar o makine üzerinde bulunan tüm kullanıcılara (yönetici hesabı da dâhil ) etki eder. Windows SteadyState ile böyle bir probleminiz kalmıyor. İstediğiniz kullanıcıya programın imkân tanıdığı kısıtlamaları getirebiliyorsunuz. Hangi İşletim Sistemleri? Windows SteadyState şu anda 2.0 ve 2.5 Beta olmak üzere iki farklı şekilde yayında. Windows SteadyState 2.0 sadece Windows XP işletim sistemini desteklerken, Windows SteadyState 2.5 Beta Windows Vista ve Windows XP işletim sistemini birlikte destekliyor. Ürünün kullanımına ilişkin dökümanda, programın hangi işletim sistemleri ile kullanılabileceği aşağıdaki şekilde açıklanmış. Windows XP Professional, Windows XP Home Edition, Windows XP Tablet PC Edition (Windows XP Service Pack 2 (SP2) ile birlikte). Windows Vista Business, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Starter. Windows SteadyState ile neler yapılabilir? Windows SteadyState ile yapılabilecekler Global Computer Settings ve User Settings olarak iki temel başlık altında toplanmış. Kısaca bu başlıklara bir göz atalım. ![]() Global Computer Settings • Set Computer Restrictions (Bilgisayar kısıtlamaları): Bu kısımda eşitli güvenlik ayarlarına ilişkin seçenekler yer almaktadır. • Schedule Software Updates (Otomatik güncelleme ayarları): Bu bölümden güncellemelerin hangi zaman aralıklarında yapılacağını ayarlayabilirsiniz. • Protect the Hard Disk (Sabit sürücüleri koruma özellikleri): Bu bölümde diskinizi koruma altına alarak üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasını engelleyebilirsiniz. Deepfreeze adlı programın yaptığı işleme benzer bir işlem yapmaktadır. Bu seçeneği kullanabilmeniz için 4GB boş alan gerekmektedir. ![]() User Settings • General Settings (Kullanıcı hesabına ait genel ayarlar): Kullanıcıya ait oturum süresi, şifre değişimi ve hesabı kilitleme gibi işlemleri yapabilirsiniz. • Windows Restrictions (İşletim sistemine ait çeşitli kısıtlamalar. Başlat menüsü vb.): Başlat Menüsü ile ilgili çeşitli kısıtlamalar, sürücüleri gizleme ve kullanılmasını istemediğiniz sistem bileşenlerini gizleme seçenekleri bu bölüm altında mevcut. • Feature Restrictions (İnternet Explorer ve Microsoft Office ile ilgili kısıtlamalar.): İnternet Explorer üzerinde bulunan çeşitli menülerin kullanımını sınırlayabilirsiniz. Bunun yanında internet çıkışını kapatabilir yada sadece istediğiniz internet sitelerine izin verebilirsiniz. Ayrıca Microsoft Office ile ilgili birkaç ayarda bu bölümde mevcuttur. • Block Programs (Kullanımı yasaklanan programlar.): İşletim sistemi üzerinde kurulu bulunan ve kullanıcının çalıştırmasını istemediğiniz programları bu bölümden engelleyebiliyorsunuz. İndirme Bilgileri Kullanım Klavuzunu buradan indirebilirsiniz. Windows SteadyState 2.0'yi buradan indirebilirsiniz. (Windows Xp için) Windows SteadyState 2.5 Betayı buradan indirebilirsiniz. (Windows XP ve Windows Vista için) Programın anlatımına buradan ulaşabilirsiniz.
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
Güzel çalışma hocam eline sağlık..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kıdemli Üye
|
Lazım olan bir yazılım.. İncelemekte fayda var.
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
|
Mehmet hocam çok açıklayıcı bir yazı yazmışsın. Eline sağlık. Videoyuda sabırsızlıkla bekliyorum.
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
|
Mehmet hocam süper bi çalışma eline sağlık
programı hemen indirip çocuklara yedirecem teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kıdemli Üye
|
Eline sağlık Mehmet hocam, harika bir program, mükemmel bir anlatım
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kıdemli Üye
|
Elinize sağlık teşekkürler...!
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
|
Programın anlatımı çok sade ve anlaşılır olmuş. Gerçekten çok çok güzel bir çalışma. Emeğine sağlık Mehmet hocam.
|
|
|
#9 |
|
Administrator
|
Sağolun arkadaşlar beğendiğinize sevindim
|
|
|
#10 |