![]() |
|
|||||||
| Yazılım Genel Yazılımlarla ilgili genel bilgiler... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Administrator
|
Arkadaşlar işlemci cache'nin windowsa tanıtılması, performansınıza büyük oranda katkı sağlayacaktır. Bizzat denedim ve şu an memnunum. Şimdi nasıl yapıldığına gelelim.
Günümüzde artık işlemcilerin bir çoğu 256K veya üzeri cache ile birlikte gelmekte. Gerek normal kullanımda, gerekse oyunlarda ve de film izlerken yada nette surf sırasında ve ayrıca program geçişlerinde, image yada video editing programları kullanırken windowsun aslında performansınızı katlamak için sadece küçük bir regedit değişikliğine ihtiyacı olabilir. ...!!!Önemli!!!... : Bu işlemi yapmadan önce işlemcininiz L2 cache belleğinin kaç olduğunu araştırmanız gerekiyor. Windowsun algılamadığı bu cache'yi windowsa tanıtalım. 1.Başlat ---> Çalıştır ---> Regedit ---> komutları ile regediti açıyoruz. Adım adım; HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management isimli anahtara geliyor ve aşağıdaki örnekte olduğu gibi işlemci cachemizi '' secondleveldatacache '' isimli anahtarı çift tıklatıp, açarak; 256K için = 100 512K için = 200 1024K için = 400 2048K için = 800 (Değerler 16'lık sistemdedir.) değerlerinden uygun olanını yazınız. Şimdi sisteminizi yeniden başlatın ve performansınızı arttırın.
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
|
4MB için 1600 Yapıcaz dimi...Gerçekten güzel bir püf noktası.Sağolasın Osman KArdeş..
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
1000 Yapmak gerekiyormuş... 4096 değeri için...
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|