![]() |
|
|
#1 |
|
|
Değerli ustalarım.hocalarım.forumda sata cdhazırlama diye bir başık var.fakat rada net olarak gösterilmemiş.ve ya gösterilmişse eğer ben görmediysem kusura bakmayın
öncelikle bir kaç soru kafamı allak bullak etti. 1.Acaba tüm sata harddisklere xp yüklerken neden sorun yaratmıyor.ama özellikle dizüstü bilgisayarlarda bu sorun oluyor.ben vista kurulu dizüstü bilgisayra xp kurmak istedim.hdd görmedi.bilgisayarın üstünde cd filan da yok.yeni çıkanlarda böyle oluyormuş.sistem çökmüş 2.çeşitli sitelerde nlite ile sata sorununu çözmek için bilgiler vardır.fakat sata driverini nasılindireceyimiz.mesle bunun ismi nasıl oluyor.örenğin ben toshibanın driver sitesinden neyin sata driver olduğunu nasıl anlayacağım 3.ben ilk soruda yapamadığımı biostan SATA hddyi kapatarak xp olarak format attım.acaba bu sorun olur mu?şimiiden teşekkürederim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
|
Şimdi, biostan sata hdd yi kapatarak PATA gösterek format atabildiysen tekrar Sataya cevirki performans kaybı yaşama..sorun çıkarabilir sonuçta Windows başlarken donanımları tanıma aşamasında diskin PATA olarak kayıtlı olduğu için SATA diskle karşılaşınca sistemin açılmayabilir.Dolaysıyla da sorun çıkartmış olur.Dene ve gör...
neden Bazi disklerde kuruluyor bazı disklere kurulmuyor soruna gelince..Anakartların Chipsetlerinin güney köprüleri kontrol eder HDD leri.Eğer Elindeki XP CD sinde bilgisayarının Chipsetinin güney köprüsünün sürücüsü yoksa ve Harddsik in SATA ise xp ön yükleme dosyalarını oluşturduktan sonra, harddiskini bölümlendirmek için algılayamaz.Senin bu Chipsetin güney köprüsünün driverlarını XP CD ne entegre etmen lazım buradan bunu nasıl yapacağına ve gerekli sürücülere ulaşabilirsin.
|
|
|
#3 | |
|
|
Alıntı:
teşekkür ederim.sata driver tüm satalar için aynı mı.bir yerde okumuştum ki.sp 3 yüklenirse sata sorunu hallolmuş olur.acaba yalnız s3 entegre olamkla bu sorun yapılır mı.şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
|
yüksek ihtimal hallolur..Sp3 le beraber SATA sürücüler geliyodur zaten..
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|