![]() |
|
|||||||
| Yazılım Tavsiyeleri Kulandığınız duyduğunuz sorun çözen önerebileceğiniz programlar... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Kıdemli Üye
|
Norton ghost ile Norton Go Back arasındaki farklar nelerdir detaylı bir açıklama yapabilirmisiniz ve ayrıca hangi programı önerirsiniz
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
|
İkisinin çalışma mantığı birbirinden farklıdır.
Norton Ghost bilgisayara her seferinde fotmat atmamak için sisteminizin imajını almanızı sağlar. Mesela bütün sürücüler ve kullandığınız programlarla birlikte işletim sistemini kurdunuz. Bilgisayar çöktüğünde bu işi format atarak elle yapmak çok fazla zaman alır. Onun için Norton ghost(veya muadili başka bir program) ile sistemin imajını alırsınız ve çok kısa bir sürede sürücüler ve kullanlan programlar dahil olmak üzere sistem karşınıza hazır bir şekilde çıkar. Norton Go back ise eğer deep freeze tar4zı bir sistem geri yükleme programıdır. Yani sisteminizde her şeyi kurduktan sonra go back i aktif edersiniz. O andan itibaren her açılışta sistem aynı şekilde karşınıza çıkacaktır. Mesela Go back i aktif ettikten sonra kurduğunuz programlar bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra sistemden silinmiş olacaktır. Bunun faydası okul lab ı internet kafe gibi mekanlarda her türlü olumsuz kullanıma karşı bilgisayarın kapanıp açıldığında tüm hatalardan, virüslerden kullanıcıların yaptıklarında arınmış sizin en son kurduğunuz şekilde karşınıza çıkmasıdır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kıdemli Üye
|
Teşekkür ederim ben norton ghost un 12 sini kullandım çalışma mantığını çözdüm norton go back yeni öğrendiğim için sordum ben norton ro back mantığında çalışan shadow user programını kullanıyorum her pc kapanıp açıldığında sizin dediğiniz norton ro back gibi çalışıyor istediğimi kayıt yapmak istediğimde yapmak istediğimin üzerinde sağ kilik yapıyorum ve kayıt yapıyorum pc kapatıp açınca kayıt yaptığım kalıyor
Peki birşey daha sorsam mesela norton ro back kullandığımda diyelimki norton go back aktif ettim ama sadece outlook express i aktif etmek istemiyorum böyle özelliği varmı acaba benim kullandığım shadow user programında var ama ben çözemedim çünkü yabancı dilim yok |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
|
Norton Go Back programını hiç kullanmadığım için bilmiyorum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kıdemli Üye
|
Teşekkür ederim ilginiz için bende meraktan bir ara deneyeceğim
|